Podcasts

New horizons in painting

New horizons in painting

De tentoonstelling 𝘕𝘦𝘸 𝘏𝘰𝘳𝘪𝘻𝘰𝘯𝘴 𝘪𝘯 𝘗𝘢𝘪𝘯𝘵𝘪𝘯𝘨 brengt negen kunstenaars samen die in 2021 afstudeerden aan een schildersatelier van een Belgische kunstschool. De tentoonstelling richt zich op de nieuwe generatie en is een voorstel om het picturale medium, zijn esthetische of formele kwesties en zijn banden met andere disciplines opnieuw te bekijken.

Diego Herman

Met behulp van een vocabulaire dat de begrippen eigendom, habitat en anders-zijn combineert, levert Diego Herman landschapsschilderijen af die hij als politiek beschouwt. Hoewel er geen menselijke figuren zijn afgebeeld, roepen ze mensen en hun manier van leven in steden op.

Amat Gueye

Le travail pictural d’Amat Gueye décline une série d’expérimentations sur le support, la technique et les images figuratives ou abstraites qu’il mélange afin de rendre une grande profondeur et un certain dynamisme au cœur de ses œuvres.

collectif Moindres choses

Het Moindres Choses collectief is een Zwitsers zakmes, een boetseerklei. Het past zich aan en krijgt vorm dankzij de mensen eromheen. Het wil serieus naïef blijven, behendig offbeat, poëtisch correct, om voor allen, met allen, in allen, van allen, tot allen te werken.

Yann Freichels et Audrey Marques Miller

Yann Freichels (1996, BE) studeerde af aan de Académie des Beaux-Arts de Liège, afdeling schilderkunst, en Audrey Marques Miller (FR) studeerde af aan Arts2 in Bergen, eveneens in de afdeling schilderkunst; zij zet haar studie voort met een doctoraat in plastische kunsten.