Laden Evenementen
Vergadering
8 jun.2022
19:00
20:00

6€ – 4€
In het Frans

Vergadering
8 jun.2022
19:00
20:00

TRANSIT : LYSE VANCAMPENHOUDT PRESENTEERT EEN WERK VAN ANNE BONNET

Nomadische catalogus van het Museum van Elsene

Gedurende één avond wordt een werk uit de collecties van het Museum van Elsene naar het ISELP gependeld om ons te vertellen over zijn geschiedenis en bijzonderheden. Een kunsthistoricus, een criticus of een curator heeft het gekozen. Hij of zij zal er commentaar op geven in aanwezigheid van de materiële werkelijkheid ervan. TRANSIT is een gezamenlijk initiatief van ISELP en het Museum van Elsene.

Deze keer biedt Lyse Vancampenhoudt ons een werk aan van Anne Bonnet getiteld Végétaux, een olieverf op doek uit 1958.

De Brusselse schilderes Anne Bonnet (1908-1960) beleefde eind jaren dertig een periode van intiem realisme. Na de oorlog richtte zij zich op een geometrische maar gevoelige abstractie, bezield door de effecten van texturen en de fijnheid van kleuren. Samen met onder meer Gaston Bertrand, Mig Quinet en Louis Van Lint was zij betrokken bij het ontstaan in 1945 van de vereniging Jeune Peinture Belge.

Lyse Vancampenhoudt is kunsthistorica en heeft een master in genderstudies. Zij is een doctoraatsonderzoek begonnen aan de UCL, in copromotie met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, over het thema van vrouwelijke kunstenaars in België tussen 1945 en 1970. Haar onderzoek richt zich op de zichtbaarheid van het werk van vrouwelijke kunstenaars en acteurs in de Belgische kunstwereld.