Laden Evenementen
Prestaties
17 okt.2021
15:00

Gratis toegang

Prestaties
17 okt.2021
15:00

Chair

Sixtine Jacquart

Het werk van Sixtine Jacquart, winnares van de Prix Jeune Céramiste in 2018 (Keramis, La Louvière), ontwikkelt zich in de vorm van installaties, performances en porseleinen objecten.

De Chair-serie omvat werken die zijn gemaakt tijdens residenties bij TAMAT (Doornik) en Wolubilis (Brussel). In de vorm van objecten, performances en video’s combineren zij structuren van elastiek, hout en porselein die een dialoog tot stand brengen tussen het dier en de mens. Het doel is de kracht van het paard te confronteren met de broosheid van het porselein en een ritme en gebaren van vóór de industrialisatie opnieuw te contextualiseren in een tijdperk dat hen heeft uitgesloten.

De functie van deze werktuigen is mysterieus, zo niet absurd. Ze roepen een denkbeeldige wereld op die verbonden is met het dier als landarbeider, maar ook met paardrijden, het circus, enz.
De stoel bestaat uit drie delen. Enerzijds twee voorstellingen waarbij deze objecten worden geactiveerd door het oproepen van “geheugengebaren”, in Wolubilis (30.09) en in ISELP, en anderzijds een installatie gepresenteerd in TAMAT (van december tot februari).

In samenwerking met TAMAT (Doornik) & Wolubilis (Brussel)