Tekst: Adrien Grimmeau
2014
CFC Editions / ISELP
uitverkocht

Editie

BONOM, le singe boîteux

Vincent Glowinski, Ian Dykmans

BONOM, le singe boîteux

Onder het pseudoniem BONOM maakt Vincent Glowinski al tien jaar monumentale schilderijen in Brussel en Parijs. Bonom, le singe boite toont de carrière van de kunstenaar, met name dankzij de krachtige foto’s van Ian Dykmans, die hem volgde op zijn stedelijke en nachtelijke routes.

De originaliteit van zijn universum, gecombineerd met een persoonlijke stijl, een scherp gevoel voor ruimte en een voorliefde voor risico, hebben zijn werk uniek gemaakt en hem tot een van de interessantste kunstenaars van zijn generatie gemaakt.

Nu hij zich heeft bevrijd van zijn fictieve personage Bonom, werkt Vincent Glowinski (ook) openlijk en presenteert hij in samenwerking met Ultima Vez, het gezelschap van de Belgische choreograaf Wim Vandekeybus, een voorstelling die van zijn lichaam een verfkwast maakt. In dit boek worden schetsen en voorbereidende tekeningen gecombineerd met foto’s van Ian Dykmans, die Vincent heeft gevolgd op zijn stedelijke reizen en tijdens zijn optredens – met name op het podium. Door gebruik te maken van het medium film, benadrukken zijn beelden het mysterie en de expressieve lading van Bonom’s wezens.